Spring naar content

Nascholing voor huisartsen

Bij de LHV Academie kies je uit meer dan 100 geaccrediteerde nascholingen. Voor huisartsen en voor jouw team, met korting voor LHV-leden. 

Filters:

Graag nodigen we je uit voor de Wagro-nascholingsavond op woensdagavond 11 oktober 2023.De avond zal  in het teken van seksuologie en seksueel geweld staan. Vanaf 18:00 ben je welkom bij  De Wasserij, Rotterdam, Sint- Agathastraat 54. Voor een maaltijd wordt gezorgd.

Doelgroep Aios, Hid(ha), Waarnemer
Accreditatie 2 punten
Kosten

Leden € 30,-

Aios € 20,-

Niet-leden € 60,-

Terugkijken en vooruitblikken. Het centrale thema van de 11e editie Hagro Meets Wagro! In het jaar dat we het 25-jarig jubileum van Huisartsenposten Rijnmond vieren, kijken we terug op waar we vandaan komen en wat we allemaal bereikt hebben in die 25 jaar. Om vervolgens met enkele innovatieve collega’s vooruit te blikken op wat ons staat te wachten ten aanzien van zorgcoördinatie en digitale ontwikkelingen.

Doelgroep Aios, Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer
Accreditatie 2 punten
Kosten

Leden € 25,-

Aios € 25,-

Niet-leden € 25,-

Nascholing op eigen locatie?

Veel van onze nascholingen kunnen op maat gemaakt worden voor jouw praktijk.

Ook voor de tweede helft van 2023 organiseert de Wagro Midden Nederland nog 1 FTO en 1 DTO voor niet-gevestigde huisartsen. In de eerste helft van 2023 zijn er al 3 FTO’s geweest. 

Doelgroep Hid(ha), Waarnemer
Accreditatie 4 punten
Kosten

Leden € 70,-

Niet-leden € 90,-

Na het daverende succes van vorig jaar organiseert de LHV Wagro in samenwerking met Dokters in Debat dit jaar weer het Wagro Meets Hagro Debat. Dit jaar als thema ‘de Huisarts van de Toekomst; Digitaal of analoog?’. Het wordt een leerzame avond waarbij we elkaar en elkaars opvattingen over de toekomst van ons vak beter leren kennen.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer
Accreditatie 2 punten
Kosten

Leden € 30,-

Niet-leden € 40,-

De menopauze, een onderwerp wat de huisarts regelmatig voorbij ziet komen op zijn of haar spreekuur. Vermoeidheid, opvliegers, hoofdpijn en stemmingswisselingen… maar welke klachten passen er nog meer wel of niet bij de overgang? En wat nu precies te doen met de behandeling? Wel of geen hormonen geven? En welke meerwaarde kan de overgansconsulente bieden? 

Doelgroep Aios, Hid(ha), Waarnemer
Accreditatie 2 punten
Kosten

Leden € 30,-

Aios € 20,-

Niet-leden € 40,-

Ben je geïnteresseerd in acute problematiek, doe je (veel) diensten en vind je het leuk om je collega’s van de apotheek beter te leren kennen (we sluiten af met een borrel)? Of heb je misschien nog punten nodig voor intercollegiale toetsing? Geef je dan op voor de FTO-reeks van 2023! Locatie OLVG, Oost

Doelgroep Hid(ha), Waarnemer
Accreditatie 6 punten

Elke vereniging heeft betrokken leden nodig om goed te kunnen werken. Dat geldt ook voor bestuurders van een LHV-afdeling of Wagro. Die betrokkenheid is er niet zomaar, dat vergt een continue inspanning van jou en van de leden zelf. Hoe zorgen we ervoor dat leden kiezen om hun tijd in onze vereniging te steken, tussen al die andere dingen die ze te doen hebben?. De kwaliteit / relevantie van de laatste boodschap bepaalt mede het succes van de volgende. Het is nodig een voorkeurspositie te verwerven, zodat het lid de moeite wil nemen jouw berichten te lezen. Alle LHV-communicatie beïnvloedt elkaar in positieve en negatieve zin. Door hiervan bewust te zijn kunnen we de contactmomenten met de leden positief beïnvloeden zodat we meer effect scoren. Met een ‘communicatiebril’ kijken naar de omgeving als je contact legt met de achterban door vragen te stellen: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe helpt om de juiste boodschap te formuleren. Deze cursus biedt bestuurders handvatten om hun boodschappen te prioriteren en zo nodig te herformuleren om ten slotte het juiste middel te kiezen als drager van de boodschap.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 3 punten
Kosten

Leden € 299,-

Niet-leden € 550,-