Spring naar content
Financiële praktijkvoering

Jouw patiënten- en financiële administratie op orde Module 1

In deze nascholing krijg je inzicht, tips en tools bij de dagelijks terugkerende werkprocessen en administratie. Je leert hoe je efficiënter kunt werken én een hoger rendement behaalt. Want de ervaring leert dat zelfs huisartsenpraktijken die goed lijken te draaien inkomsten mislopen. We leggen, samen met het team, de basis voor een veranderproces binnen jouw praktijk.

Deze nascholing wordt alleen op aanvraag gegeven bij jou in de praktijk (op locatie). 

Leerdoel

  • Je krijgt meer kennis van het declareren naar aanleiding van diverse praktijkvoorbeelden
  • Je wordt bewust van de werkprocessen binnen de huisartsenpraktijk en van het belang dat deze processen optimaal verlopen
  • Je krijgt inzicht in de patiënten- en financiële administratie
  • Je krijgt meer zicht op waar het mis kan lopen bij de patiënten- en financiële administratie

Inhoud

Binnen de huisartsenpraktijk wordt veel van je verwacht als het gaat om niet-zorggerelateerde taken. Denk bijvoorbeeld aan declaraties en de bijbehorende patiëntenadministratie. Werkprocessen zijn niet altijd logisch georganiseerd in de huisartsenpraktijk. De taken zijn te versnipperd, er wordt gedelegeerd zonder duidelijke afspraken wie wat wanneer doet (en waarom!) en daardoor kan het ontbreken aan een goed inzicht in het gehele proces.

Deze module gaat over de basis van de praktijkvoering en doorkruist hiermee alle disciplines binnen de huisartsenpraktijk. We kijken over elkaars schotten heen en richten ons op transparantie, overdraagbaarheid van taken, lean werken en een optimale omzet. We sporen blinde vlekken en onterechte aannames op naar aanleiding van de volgende thema’s: omzet, patiëntenadministratie, factureren en verwerken van declaraties.

Het hoogste rendement vindt plaats wanneer het team zo compleet mogelijk is: alle huisartsen, assistentes en (indien van toepassing) de praktijkmanager zijn welkom. De aanwezigheid van een zo compleet mogelijk team geeft inzicht in alle praktijkprocessen én zorgt voor een groter draagvlak.

Na het volgen van Module 1 weet je hoe je efficiënter kunt werken in jouw praktijk mét een hoger rendement. 

Deze nascholing bestaat uit twee modules waarvoor apart kan worden ingeschreven. Tijdens Module 1 wordt de inhoud van een eventuele Module 2 toegelicht en ook hoe deze op maat kan worden aangeboden. Om voor deze praktische Module 2 in te schrijven, is het wel nodig dat je eerst Module 1 gevolgd hebt. In Module 2 wordt dieper ingegaan op de praktijk en hoe de processen daadwerkelijk effectiever en efficiënter ingericht kunnen worden.

Lees ook het artikel uit De Dokter: Praktijken laten soms omzet liggen 

Indien gewenst is het ook mogelijk individuele ondersteuning met de trainer af te spreken. Als LHV-lid kun je korting krijgen op het uurtarief. Je kunt hiervoor contact opnemen met de LHV Academie 06 - 46 33 23 57.

Praktische informatie

  • Voor wie

    Aios, Doktersassistente, Hid(ha), Praktijkhouder, Praktijkmanager, Praktijkondersteuner, Waarnemer

  • Accreditatie

    4 punten

Trainers

Bijzonderheden

Deze nascholing is ook geaccrediteerd voor je doktersassistente. Bij inschrijving is het van belang het KABIZ-nummer bij de hand te houden.

Alleen op aanvraag: in company
Deze nascholing wordt op aanvraag gegeven op jouw praktijk. Het belang van zoveel mogelijk deelnemers (huisartsen, assistentes, praktijkmanager) is hierboven al benadrukt. Het minimaal aantal voor deze nascholing is zes personen. Mocht je een kleine praktijk hebben dan is het ook mogelijk om de training samen met een andere praktijk op locatie te organiseren. 
De scholing duurt 5 uur en de aanvangstijd is in overleg te plannen.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden van de LHV Academie van toepassing.

Contact

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kun je per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 06 - 46 33 23 57.