Spring naar content

Nascholing voor huisartsen

Bij de LHV Academie kies je uit meer dan 100 geaccrediteerde nascholingen. Voor huisartsen en voor jouw team, met korting voor LHV-leden. 

Filters:

Als huisarts kom je regelmatig in situaties waarin een effectieve en ontspannen presentatie belangrijk is. Bijvoorbeeld als je kringbestuurder bent bij de LHV en je spreekt over een controversieel onderwerp dat leidt tot kritische vragen vanuit het publiek. Of als je binnen of buiten de praktijk mensen wil informeren of overtuigen. Hoe zorg je ervoor dat je ontspannen presenteert op een manier die past bij jezelf en bij jouw rol? Hoe bereid je de presentatie voor, waar let je op bij het presenteren zelf en hoe ga je effectief om met (kritische) reacties? Daarmee oefen je tijdens deze korte ééndaagse maatwerktraining voor LHV.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 6 punten
Kosten

Leden € 475,-

Niet-leden € 850,-

Voor ervaren huisarts-bestuurders bieden wij een opleidingstraject aan van drie dagen. Leiderschapskwaliteiten, strategievorming, omgaan met de achterban, juridische aspecten, samenwerking en financiële zaken. Het komt allemaal aan bod in deze nascholing, waarbij je jouw vaardigheden en competenties als huisarts-bestuurder verder ontwikkelt.

Doelgroep Huisarts-bestuurder
Accreditatie 18 punten
Kosten

Leden € 1675,-

Niet-leden € 2995,-

Nascholing op eigen locatie?

Veel van onze nascholingen kunnen op maat gemaakt worden voor jouw praktijk.

Journalisten weten steeds beter huisartsen te vinden wanneer er zich een calamiteit voordoet of als er een actualiteit omtrent huisartsen speelt. Hoe houd je de regie in handen over het verhaal dat je te vertellen hebt? En hoe ga je adequaat om met kritische vragen en weerstand? Tijdens deze nascholing ontvangt je de do’s en don’ts om de (social) media goed te woord te staan.  

Doelgroep Huisarts-bestuurder, Toekomstig huisarts-bestuurder
Accreditatie 3 punten

Als huisarts-bestuurder heb je te maken met veel partijen, die niet perse dezelfde belangen hebben als jij. Hoe blijf je dan overeind? Tijdens deze nascholing leer je ontspannen te overtuigen. Je leert hoe je kunt voorkomen dat je gesprekspartner de luiken dichtgooit, en hoe je zorgt dat jouw argumenten echt binnenkomen. Hierdoor krijgt je meer duurzame invloed op jouw omgeving.  Ook als je geen huisarts-bestuurder bent is deze nascholing interessant omdat je als huisarts ook met veel dynamieken en belangen te maken hebt.

Doelgroep Aankomend praktijkhouder, Aios, Hid(ha), Huisarts-bestuurder, Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 3 punten
Kosten

Leden € 399,-

Aios € 195,-

Niet-leden € 525,-

Heb jij dat ook wel eens? Dat het je tijdens een (bestuurs)vergadering niet lukt om kort en bondig op een overtuigende manier je punt te maken? Of dat jouw inbreng tijdens een bijeenkomst niet de verdiende aandacht krijgt? Vaak gaat belangrijke informatie verloren simpelweg omdat hij niet goed gebracht wordt. In deze nascholing leer je jouw boodschap kort en overtuigend over te brengen in verschillende settings. Direct toepasbaar tijdens bestuursvergaderingen, presentaties & pitches, debatten & discussies, strategische sessies, CvB, RvB of MT-overleg.

Doelgroep Huisarts-bestuurder, Toekomstig huisarts-bestuurder
Accreditatie 6 punten
Kosten

Leden € 475,-

Aios € 225,-

Niet-leden € 850,-

Als huisarts-bestuurder word je in de hectiek van alle dag geconfronteerd met veel partijen en ieders belangen. Je moet standpunten innemen in de relatie met jouw talrijke stakeholders waaronder ziekenhuizen, gemeenten en zorgverzekeraars. Hoe groter de belangen hoe spannender het is om tot een overeenkomst te komen. In deze training leer je de kunst van het onderhandelen.

Doelgroep Aankomend praktijkhouder, Hid(ha), Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 6 punten
Kosten

Leden € 325,-

Aios € 125,-

Niet-leden € 499,-

Als (toekomstig) huisarts-bestuurder zal je regelmatig vergaderen. Hoe draag je bij aan een efficiënt en succesvol verloop van de vergadering? Een goede voorzitter biedt structuur, bewaakt het vergaderproces en het doel van de vergadering en zorgt dat de deelnemers binnen deze doelstelling maximaal tot hun recht kunnen komen. Deze nascholing helpt je te ontwikkelen tot een gedegen vergadervoorzitter die zowel het proces als de inhoud van de vergadering onder controle heeft.

Doelgroep Aios, Hid(ha), Huisarts-bestuurder, Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 6 punten
Kosten

Leden € 475,-

Aios € 225,-

Niet-leden € 850,-

Eindeloos vergaderen, geen besluiten nemen, dominante collega’s, geen structuur, agendapunten “erdoorheen jagen”: veelgehoorde problemen bij groepen die regelmatig met elkaar vergaderen. Deze workshop biedt je tips om efficiënt vergaderen voor eens en altijd door te voeren in jouw team, of in een ander samenwerkingsverband. De trainer kan ook aansluiten bij een werkelijke vergadering van een bestuur waarbij de trainer direct persoonlijke feedback geeft.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer

Elke vereniging heeft betrokken leden nodig om goed te kunnen werken. Dat geldt ook voor bestuurders van een LHV-afdeling of Wagro. Die betrokkenheid is er niet zomaar, dat vergt een continue inspanning van jou en van de leden zelf. Hoe zorgen we ervoor dat leden kiezen om hun tijd in onze vereniging te steken, tussen al die andere dingen die ze te doen hebben?. De kwaliteit / relevantie van de laatste boodschap bepaalt mede het succes van de volgende. Het is nodig een voorkeurspositie te verwerven, zodat het lid de moeite wil nemen jouw berichten te lezen. Alle LHV-communicatie beïnvloedt elkaar in positieve en negatieve zin. Door hiervan bewust te zijn kunnen we de contactmomenten met de leden positief beïnvloeden zodat we meer effect scoren. Met een ‘communicatiebril’ kijken naar de omgeving als je contact legt met de achterban door vragen te stellen: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe helpt om de juiste boodschap te formuleren. Deze cursus biedt bestuurders handvatten om hun boodschappen te prioriteren en zo nodig te herformuleren om ten slotte het juiste middel te kiezen als drager van de boodschap.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 3 punten
Kosten

Leden € 299,-

Niet-leden € 550,-

Ook binnen de huisartsenzorg kun je bestuurswerk doen. Maar wat houdt het precies in? Hoe ziet het bestuurlijk zorglandschap eruit en wat betekent het om bestuurder te zijn? Welke werkzaamheden zijn er en hoeveel tijd neemt het in beslag? Twee ervaren bestuurders nemen je samen met een docent mee in de nascholing Kiezen voor bestuurswerk.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 5 punten
Kosten

Leden € 425,-

Niet-leden € 750,-