Spring naar content

Nascholing voor huisartsen

Bij de LHV Academie kies je uit meer dan 100 geaccrediteerde nascholingen. Voor huisartsen en voor jouw team, met korting voor LHV-leden. 

Filters:

Hoe bereid je je voor op een interview? Hoe maak je je boodschap nieuwswaardig en overtuigend? Hoe reageer je op kritische vragen? Wat is een effectieve inzet van social media en hoe organiseer je dat? De docent helpt jou en je organisatie graag verder met een praktische training waarin vooral veel geoefend wordt met voor jou realistische situaties.

Doelgroep Huisarts-bestuurder, Toekomstig huisarts-bestuurder
Kosten

Leden € 725,-

Aios € 325,-

Niet-leden € 925,-

In deze workshop nemen we een kijkje achter de schermen van het besturen. Welke inzichten kunnen nuttig zijn voor een bestuurslid, dat te maken heeft met een achterban aan de ene kant en een beleid dat op enige afstand tot stand gekomen is? Hoe ga je om met te verwachten en vaak terechte weerstanden? En als je de opvattingen van je achterban deelt, hoe kan je andere stakeholders, waar je van afhankelijk bent, pogen te beïnvloeden? Op zich is de beantwoording van al deze vraagstellingen complex en in deze beknopte workshop kunnen we uitsluitend de belangrijkste kernprincipes aanreiken.

Doelgroep Toekomstig huisarts-bestuurder
Accreditatie 3 punten

Nascholing op eigen locatie?

Veel van onze nascholingen kunnen op maat gemaakt worden voor jouw praktijk.

Als huisarts kom je regelmatig in situaties waarin een effectieve en ontspannen presentatie belangrijk is. Bijvoorbeeld als je kringbestuurder bent bij de LHV en je spreekt over een controversieel onderwerp dat leidt tot kritische vragen vanuit het publiek. Of als je binnen of buiten de praktijk mensen wilt informeren of overtuigen. Hoe zorg je ervoor dat je ontspannen presenteert op een manier die past bij jezelf en bij jouw rol? Hoe bereid je de presentatie voor, waar let je op bij het presenteren zelf en hoe ga je effectief om met (kritische) reacties? Daarmee oefen je tijdens deze korte ééndaagse maatwerktraining voor LHV.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 6 punten
Kosten

Leden € 475,-

Niet-leden € 850,-

Ben je (binnenkort) verantwoordelijk voor de financiële vastlegging van een onderneming? Met deze cursus krijg je de benodigde bagage mee om de financiële situatie te kunnen beoordelen. In deze nascholing leer de jaarrekening te begrijpen, doorzie je waarderingsgrondslagen en kun je uiteindelijk verschillende ratio’s berekenen.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 3 punten

Voor ervaren huisarts-bestuurders bieden wij een opleidingstraject aan van drie dagen. Leiderschapskwaliteiten, strategievorming, omgaan met de achterban, juridische aspecten, samenwerking en financiele zaken. Het komt allemaal aan bod in deze nascholing, waarbij je jouw vaardigheden en competenties als huisarts-bestuurder verder ontwikkelt.

Doelgroep Huisarts-bestuurder
Accreditatie 18 punten
Kosten

Leden € 1675,-

Niet-leden € 2995,-

Als bestuurder van een stichting, vereniging of coöperatie is het van belang te weten hoe een meerjarenbegroting en een jaarplan tot stand komen. Maar ook welke informatie deze documenten horen te bevatten. Want een goede begroting draagt bij aan het bereiken van jouw doelen.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 3 punten

Journalisten weten steeds beter huisartsen te vinden wanneer er zich een calamiteit voordoet of als er een actualiteit omtrent huisartsen speelt. Hoe houd je de regie in handen over het verhaal dat je te vertellen hebt? En hoe ga je adequaat om met kritische vragen en weerstand? Tijdens deze nascholing ontvangt je de do’s en don’ts om de (social) media goed te woord te staan.  

Doelgroep Huisarts-bestuurder, Toekomstig huisarts-bestuurder
Accreditatie 3 punten

Wil je goed beslagen ten ijs komen tijdens jouw overleg met zorgverzekeraars, gemeenten en/of collega’s? Tijdens deze nascholing leer je anderen te overtuigen zonder dat dit je energie kost. Gesprekken te beïnvloeden zonder te manipuleren en doorziet je sneller wat een lastige situatie nodig heeft. Hierdoor krijgt je meer invloed op uw omgeving.  Ook als je huisarts-bestuurder bent is deze nascholing interessant omdat je met veel dynamieken en belangen te maken hebt.

Doelgroep Aankomend praktijkhouder, Aios, Hid(ha), Huisarts-bestuurder, Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 3 punten
Kosten

Leden € 399,-

Aios € 195,-

Niet-leden € 525,-

Heb jij dat ook wel eens? Dat het je tijdens een (bestuurs)vergadering niet lukt om kort en bondig op een overtuigende manier je punt te maken? Of dat jouw inbreng tijdens een bijeenkomst niet de verdiende aandacht krijgt? Vaak gaat belangrijke informatie verloren simpelweg omdat hij niet goed gebracht wordt. In deze nascholing leer je jouw boodschap kort en overtuigend over te brengen in verschillende settings. Direct toepasbaar tijdens bestuursvergaderingen, presentaties & pitches, debatten & discussies, strategische sessies, CvB, RvB of MT-overleg.

Doelgroep Huisarts-bestuurder, Toekomstig huisarts-bestuurder
Accreditatie 6 punten
Kosten

Leden € 475,-

Aios € 225,-

Niet-leden € 850,-

Als huisarts-bestuurder word je in de hectiek van alle dag geconfronteerd met veel partijen en ieders belangen. Je moet standpunten innemen in de relatie met jouw talrijke stakeholders waaronder ziekenhuizen, gemeenten en zorgverzekeraars. Hoe groter de belangen hoe spannender het is om tot een overeenkomst te komen. In deze training leer je de kunst van het onderhandelen.

Doelgroep Aankomend praktijkhouder, Hid(ha), Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer
Accreditatie 6 punten
Kosten

Leden € 325,-

Aios € 125,-

Niet-leden € 499,-