Spring naar content

Nascholing voor huisartsen

Bij de LHV Academie kies je uit meer dan 100 geaccrediteerde nascholingen. Voor huisartsen en voor jouw team, met korting voor LHV-leden. 

Filters:

Soms kom je patiënten tegen waarbij de ervaren symptomen afwijken van de objectieve lichamelijke disfunctie. Klachten van de patiënt lijken dan van psychologische aard te zijn. Maar eigenlijk hebben alle klachten een basis in het brein, ook bij goed begrepen aandoeningen. Hoe ga je hier het beste mee om? En hoe help je je patiënt het beste? Dat en meer leer je in deze nascholing. 

Doelgroep Aios, Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer
Kosten

Leden € 399,-

Aios € 199,-

Niet-leden € 625,-

De nascholing Patiëntbejegening is een vervolg op de nascholing Geen agressie in mijn praktijk. Het is ook mogelijk deze nascholing apart aan te vragen. De trainer neemt altijd vooraf contact op met één van de huisartsen om te bespreken welke leerwensen er zijn. Na terugblik op de eerdere nascholing volgen thema’s als gastvrijheid, management van verwachtingen en zelfkennis. Voldoen aan verwachtingen van patiënten en toch bij jezelf blijven, is een uitdaging. Het is mogelijk om misverstanden, escalaties en conflicten vroegtijdig om te buigen en om patronen in interacties te beïnvloeden.

Doelgroep Aios, Doktersassistente, Hid(ha), POH-GGZ, Praktijkhouder, Praktijkmanager, Praktijkondersteuner, Waarnemer
Accreditatie 5 punten

Nascholing op eigen locatie?

Veel van onze nascholingen kunnen op maat gemaakt worden voor jouw praktijk.

Een makigami geeft veel inzicht in wat alle praktijkmedewerkers doen in de praktijk rondom 1 proces. Vaak zit hier overlap in tussen medewerkers (dus worden er dezelfde acties uitgevoerd door meerdere personen), of voert de ene medewerker de stappen net wat anders uit dan de andere. Dit kan veel extra werk opleveren of het proces ingewikkelder maken. Daarnaast kunnen veel stappen vaak eenvoudiger, of kunnen er stappen overgeslagen worden met een nog beter eindresultaat. Het gaat om het maken van het optimale proces met zo min mogelijk inspanningen van de juiste personen op het juiste moment met het oog op een goed eindresultaat. Elk proces binnen jouw praktijk, ook een ICT-proces, kunnen we op deze manier verbeteren.  Je kunt deze training alleen inplannen na het volgen van de kennismakingstraining Lean werken.

Doelgroep Apotheekhoudend huisarts, Apothekersassistente, Doktersassistente, Hid(ha), Kwaliteitscoördinator, Kwaliteitsmedewerker, POH-GGZ, Praktijkhouder, Praktijkmanager, Praktijkondersteuner, Waarnemer

Een intensieve, confronterende en inspirerende nascholing in het verdiepen van de onderlinge samenwerking, met name door het op een constructieve wijze kunnen geven en kunnen ontvangen van feedback.

Doelgroep Aios, Doktersassistente, Hid(ha), POH-GGZ, Praktijkhouder, Praktijkmanager, Praktijkondersteuner, Waarnemer

Als waarnemend huisarts ben je zelfstandig ondernemer en moet je administratie bijhouden. Je leert in deze nascholing om te gaan met een balans en een resultatenrekening. Verder raak je vertrouwd met het systeem van boekhouden en de ontwikkeling van administratietechnieken.

Doelgroep Aios, Waarnemer
Accreditatie 3 punten
Kosten

Leden € 150,-

Aios € 75,-

Niet-leden € 275,-

Aan welke regels moet je je als huisarts houden bij het declareren? En hoe pas je deze regels toe? Deze nascholing gaat in op het belang van juist declareren, de NZa-regels en materiële controles door zorgverzekeraars. Met behulp van diverse praktijkvoorbeelden lichten we toe hoe je als huisarts jouw declareergedrag kunt verbeteren.

Doelgroep Aios, Apotheekhoudend huisarts, Doktersassistente, Hid(ha), Kaderhuisartsen, Physician Assistant, POH-GGZ, Praktijkhouder, Praktijkmanager, Praktijkondersteuner, Verpleegkundig Specialist, Waarnemer
Accreditatie 2 punten
Kosten

Leden € 150,-

Aios € 75,-

Niet-leden € 275,-

Wij hadden bij de planning van dit Webinar de verwachting duidelijkheid te kunnen geven over de exacte inhoud van het wetsvoorstel, maar door de coronacrisis wordt er voor de zomer géén wetsvoorstel meer ingediend. Omdat er wél veel onduidelijkheden, misverstanden en behoefte aan informatie is, willen wij je echter wél informeren over de laatste stand van zaken. Wat betekent de vertraging voor jou en hoe kan je voorsorteren op de wijzigingen die gaan komen? Terugkijken van de webinar is mogelijk tot 31 december via: https://medischescholing.nl/webinar-Wet-DBA

Doelgroep Aios, Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer
Accreditatie 1 punten

Het RIVM, de LHV en het NHG faciliteren samen met MedischeScholing.nl opnieuw een landelijke live-uitzending voor alle zorgprofessionals. De afgelopen 14 webinars namen er gemiddeld 18.000 collega’s deel per scholing. Deze uitzending zal gaan over nieuwe antivirale medicatie, thuisbehandeling en de laatste inzichten over de OMikronvariant. Aanmelden

Doelgroep Aios, Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer

Heb je bouwplannen? Bouwtekeningen zeggen veel, maar niet alles. Op excursie met LHV Bouwadvies kun je nieuwbouwpraktijken aan den lijve ervaren, in de keuken kijken bij collega’s en alles vragen wat je maar wil. Je krijgt informatie over de functionele indeling van de praktijk, de 7 gouden regels en het bouwproces. In elke praktijk geeft een van de praktijkartsen toelichting.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer
Accreditatie 2 punten
Kosten

Leden € 325,-

Aios € 150,-

Niet-leden € 595,-

Overweeg je binnenkort een praktijk te (ver)bouwen? Vraag je je af hoe groot de praktijk moet zijn in relatie tot organisatie en inkomsten? Wat zijn de technische eisen waaraan de huisartsenpraktijk moet voldoen? En hoeveel kost dat? Bij de ontwikkeling van nieuwe huisvesting heb je wellicht allerlei vragen op het gebied van bouwen, gebouwopzet, samenwerkingsmogelijkheden, financiën en juridische aspecten. In deze nascholing krijg je de antwoorden.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Praktijkmanager, Waarnemer
Accreditatie 4 punten
Kosten

Leden € 199,-

Aios € 110,-

Niet-leden € 399,-