Spring naar content

Nascholing voor huisartsen

Bij de LHV Academie kies je uit meer dan 100 geaccrediteerde nascholingen. Voor huisartsen en voor jouw team, met korting voor LHV-leden. 

Filters:

Waarin heb je als waarnemer een eigen verantwoordelijkheid? Wanneer ligt de eindverantwoordelijkheid bij de praktijkhouder of de HAP? Hoe zit het met het aansturen van de praktijkmedewerkers? Welke risico’s loop je hier mogelijk in? Hoe zit het eigenlijk met het fiscale risico van waarnemerschap? En wat zijn de meest recente ontwikkelingen in de zzp-regelgeving rondom schijnzelfstandigheid? In deze nascholing nemen de juristen van de LHV jou mee in de juridische aspecten van het waarnemen en de mogelijke juridische risico’s die je daarbij loopt. Het juridisch kader, praktijksituaties en concrete tips wisselen elkaar af in deze nascholing. 

Doelgroep Aios, Waarnemer
Accreditatie 2 punten
Kosten

Leden € 185,-

Aios € 85,-

Niet-leden € 299,-

Anders Luisteren is een nieuwe vaardigheid voor huisartsen waarmee je snel en doeltreffend duidelijk krijgt wat voor je patiënt belangrijk is. Je leert om niets te doen, totdat je zeker weet dat de oplossing aansluit bij de behoefte van je patiënt. Dat scheelt kostbare consulttijd en geeft veel plezier en voldoening. Je levert een belangrijke bijdrage aan iemands welzijn.

Doelgroep Aankomend praktijkhouder, Aios, Hid(ha), POH-GGZ, Praktijkhouder, Praktijkondersteuner, Waarnemer
Accreditatie 4 punten
Kosten

Leden € 595,-

Aios € 300,-

Niet-leden € 750,-

Nascholing op eigen locatie?

Veel van onze nascholingen kunnen op maat gemaakt worden voor jouw praktijk.

Ontwikkelingen in de buitenwereld zijn complex, gaan razendsnel en hebben veel impact op de huisartspraktijk. In deze nascholing leer je in verschillende ondernemersrollen te kruipen om hierop te anticiperen, mee te bewegen en aansluiting te houden bij alle (maatschappelijke) ontwikkelingen.

Doelgroep Aios, Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer
Accreditatie 4 punten
Kosten

Leden € 299,-

Aios € 145,-

Niet-leden € 499,-

Welke koers wil jij varen met jouw huisartsenpraktijk? Daar leer je in deze nascholing meer over. Je ontwikkelt een strategisch plan voor jouw praktijk, dat rekening houdt met jouw ambities op de korte- én lange termijn. Zo wordt een concrete roadmap ontwikkeld die je stap voor stap naar je doelen leidt, met duidelijke mijlpalen en actiepunten.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer
Accreditatie 4 punten
Kosten

Leden € 375,-

Aios € 150,-

Niet-leden € 499,-

De nascholing Patiëntbejegening is een vervolg op de nascholing Geen agressie in mijn praktijk. Het is ook mogelijk deze nascholing apart aan te vragen. De trainer neemt altijd vooraf contact op met één van de huisartsen om te bespreken welke leerwensen er zijn. Na terugblik op de eerdere nascholing volgen thema’s als gastvrijheid, management van verwachtingen en zelfkennis. Voldoen aan verwachtingen van patiënten en toch bij jezelf blijven, is een uitdaging. Het is mogelijk om misverstanden, escalaties en conflicten vroegtijdig om te buigen en om patronen in interacties te beïnvloeden.

Doelgroep Aios, Doktersassistente, Hid(ha), POH-GGZ, Praktijkhouder, Praktijkmanager, Praktijkondersteuner, Waarnemer
Accreditatie 5 punten

Een makigami geeft veel inzicht in wat alle praktijkmedewerkers doen in de praktijk rondom 1 proces. Vaak zit hier overlap in tussen medewerkers (dus worden er dezelfde acties uitgevoerd door meerdere personen), of voert de ene medewerker de stappen net wat anders uit dan de andere. Dit kan veel extra werk opleveren of het proces ingewikkelder maken. Daarnaast kunnen veel stappen vaak eenvoudiger, of kunnen er stappen overgeslagen worden met een nog beter eindresultaat. Het gaat om het maken van het optimale proces met zo min mogelijk inspanningen van de juiste personen op het juiste moment met het oog op een goed eindresultaat. Elk proces binnen jouw praktijk, ook een ICT-proces, kunnen we op deze manier verbeteren.  Je kunt deze training alleen inplannen na het volgen van de kennismakingstraining Lean werken.

Doelgroep Doktersassistente, Hid(ha), Kwaliteitscoördinator, Kwaliteitsmedewerker, POH-GGZ, Praktijkhouder, Praktijkmanager, Praktijkondersteuner, Waarnemer

Een intensieve, confronterende en inspirerende nascholing in het verdiepen van de onderlinge samenwerking, met name door het op een constructieve wijze kunnen geven en kunnen ontvangen van feedback.

Doelgroep Aios, Doktersassistente, Hid(ha), POH-GGZ, Praktijkhouder, Praktijkmanager, Praktijkondersteuner, Waarnemer

Als waarnemend huisarts ben je zelfstandig ondernemer en moet je administratie bijhouden. Je leert in deze nascholing om te gaan met een balans en een resultatenrekening. Verder raak je vertrouwd met het systeem van boekhouden en de ontwikkeling van administratietechnieken.

Doelgroep Aios, Waarnemer
Accreditatie 3 punten
Kosten

Leden € 150,-

Aios € 75,-

Niet-leden € 255,-

Aan welke regels moet je je als huisarts houden bij het declareren? En hoe pas je deze regels toe? Deze nascholing gaat in op het belang van juist declareren, de NZa-regels en materiële controles door zorgverzekeraars. Met behulp van diverse praktijkvoorbeelden lichten we toe hoe je als huisarts jouw declareergedrag kunt verbeteren.

Doelgroep Aios, Doktersassistente, Hid(ha), Kaderhuisartsen, Physician Assistant, POH-GGZ, Praktijkhouder, Praktijkmanager, Praktijkondersteuner, Verpleegkundig Specialist, Waarnemer
Accreditatie 2 punten
Kosten

Leden € 185,-

Aios € 85,-

Niet-leden € 299,-

Heb je bouwplannen? Bouwtekeningen zeggen veel, maar niet alles. Op excursie met LHV Bouwadvies kun je nieuwbouwpraktijken aan den lijve ervaren, in de keuken kijken bij collega’s en alles vragen wat je maar wil. Je krijgt informatie over de functionele indeling van de praktijk, de 7 gouden regels en het bouwproces. In elke praktijk geeft een van de praktijkartsen toelichting.

Doelgroep Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer
Accreditatie 2 punten
Kosten

Leden € 399,-

Aios € 195,-

Niet-leden € 525,-