Spring naar content
Strategie & Management

Dit is een meerdaagse cursus

Strategisch management

Na een periode praktijkhouder te zijn heb je vast gemerkt hoeveel er komt kijken bij het runnen van een huisartsenpraktijk. Hoe kan je de praktijk zo effectief en efficiënt mogelijk organiseren zonder teveel invloed van alle interne en externe factoren? Hoe wil je jouw praktijk vormgeven? Tijdens deze nascholing krijg je inzicht in het ontwikkelen van een strategisch beleid voor de praktijk.

 

Leerdoel

Om jou te ondersteunen bij het opdoen van de nodige kennis en het ontwikkelen van de daarbij horende vaardigheden heeft Feducon, in samenspraak met drs. Yuri Fisscher, huisarts (LHV Academie), de tweedaagse cursus 'Strategisch management: de praktijk voor de toekomst' opgezet. Deze nascholing geeft je inzicht in het ontwikkelen van een strategisch beleid voor de praktijk en reikt de vaardigheden aan, die nodig zijn om het strategische beleid te implementeren.

 • Je leert de factoren herkennen die meegewogen dienen te worden in de strategische besluitvorming binnen een huisartsenpraktijk
 • Je leert hoe je strategische beleid te implementeert in jouw praktijk
 • Je leert bepalen hoe je jouw praktijk vorm wilt geven en hoe je jouw visie kunt realiseren
 • Je leert hoe in te spelen op verschillende relevante ontwikkelingen

Inhoud

Dag 1: Stevige analyse van de huisartsenpraktijk
De eerste dag staat in het teken van verschillende bedrijfskundige analyses. Je leert op een gestructureerde manier verandering in de omgeving van de huisartsenpraktijk in kaart te brengen. Wat zijn voor jou bijvoorbeeld de gevolgen van de veranderingen rondom de financiering van de huiartsenzorg? Hoe sluit jouw praktijk aan op de steeds complexere zorgvraag? Welke ontwikkelingen zijn voor jou relevant en welke kan je laten lopen? Aan de hand van andere analyses brengen we de praktijk zelf in kaart.

Dag 2: De juiste keuze
De tweede dag staat in het teken van het maken van strategische keuzen, om deze vervolgens te vertalen in doelstellingen contrete acties. Aan de hand van een nieuwe of een aangepaste missie en visie maken we de strategische keuze die past bij jouw praktijk en jouw persoonlijke opvatting over het werken als zorgprofessional reflecteert.

De huiswerkopdrachten van deze cursus zijn zo opgesteld dat de uitkomsten direct in het beleidsplan opgenomen kunnen worden.

Praktische informatie

 • Voor wie

  Apotheekhoudend huisarts, Praktijkhouder, Praktijkmanager

 • Accreditatie

  12 punten

 • Kosten

  Leden € 899,-

  Aios € 425,-

  Niet-leden € 1200,-

 • Je bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Aanmelden

Deze cursus wordt op de volgende data/locaties gehouden. Geef aan waarvoor je je wilt aanmelden.

Houten

Bekijk locatie

Van der Valk Hotel Houten

Hoofdveste 25, 3992 DH

Website

Di 5 november 2024

09:30 - 16:00

Do 28 november 2024

09:30 - 16:00

Trainers

Bijzonderheden

Ook voor praktijkmanagers is deze nascholing geschikt.

Algemene voorwaarden LHV Academie 
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Contact

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085 - 0480068.