Spring naar content
Strategie & Management

Dit is een meerdaagse cursus

Strategisch management

Na een periode praktijkhouder te zijn heeft u vast gemerkt hoeveel er komt kijken bij het runnen van een huisartsenpraktijk. Hoe kunt u de praktijk zo effectief en efficiënt mogelijk organiseren zonder teveel invloed van alle interne en externe factoren? Hoe wilt u uw praktijk vormgeven? Tijdens deze nascholing krijgt u inzicht in het ontwikkelen van een strategisch beleid voor de praktijk.

 

Leerdoel

Om u te ondersteunen bij het opdoen van de nodige kennis en het ontwikkelen van de daarbij horende vaardigheden heeft Feducon, in samenspraak met drs. Yuri Fisscher, huisarts (LHV Academie), de tweedaagse cursus 'Strategisch management: de praktijk voor de toekomst' opgezet. Deze nascholing geeft u inzicht in het ontwikkelen van een strategisch beleid voor de praktijk en reikt de vaardigheden aan, die nodig zijn om het strategische beleid te implementeren.

 • U leert de factoren herkennen die meegewogen dienen te worden in de strategische besluitvorming binnen een huisartsenpraktijk
 • U leert hoe u strategische beleid te implementeert in uw praktijk
 • U leert bepalen hoe u uw praktijk vorm wilt geven en hoe u uw visie kunt realiseren
 • U leert hoe in te spelen op verschillende relevante ontwikkelingen

Inhoud

Dag 1: Stevige analyse van de huisartsenpraktijk
De eerste dag staat in het teken van verschillende bedrijfskundige analyses. U leert op een gestructureerde manier verandering in de omgeving van de huisartsenpraktijk in kaart te brengen. Wat zijn voor u bijvoorbeeld de gevolgen van de veranderingen rondom de financiering van de huiartsenzorg? Hoe sluit uw praktijk aan op de steeds complexere zorgvraag? Welke ontwikkelingen zijn voor u relevant en welke kunt u laten lopen? Aan de hand van andere analyses brengen we de praktijk zelf in kaart.

Dag 2: De juiste keuze
De tweede dag staat in het teken van het maken van strategische keuzen, om deze vervolgens te vertalen in doelstellingen contrete acties. Aan de hand van een nieuwe of een aangepaste missie en visie maken we de strategische keuze die past bij uw praktijk en uw pe3rsoonlijke opvatting over het werken als zorgprofessional reflecteert.

De huiswerkopdrachten van deze cursus zijn zo opgesteld dat de uitkomsten direct in het beleidsplan opgenomen kunnen worden.

Praktische informatie

 • Voor wie

  Apotheekhoudend huisarts, Praktijkhouder, Praktijkmanager

 • Accreditatie

  12 punten

 • Kosten

  Leden € 895,-

  Aios € 395,-

  Niet-leden € 1600,-

 • U bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Aanmelden

Deze cursus wordt op de volgende data/locaties gehouden. Geef aan voor welke u zich wilt inschrijven.

Utrecht

Bekijk locatie

Van der Valk Hotel Utrecht

Winthontlaan 4-6, 3526 KV

Website

Di 1 november 2022

09:30 - 16:00

Di 29 november 2022

09:30 - 16:00

Trainers

Bijzonderheden

Algemene voorwaarden LHV Academie 
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085 - 0480068.