Spring naar content
Personeel

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

Het uitvoeren van een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is wettelijk verplicht. Met dit arbo-instrument breng je de veiligheidsrisico’s van je medewerkers in kaart en kun je eenvoudig de gevaren en risico’s evalueren en verwerken in een plan van aanpak. De RI&E is ook relevant voor het verkrijgen van praktijkaccreditatie. Maar hoe stel je zelf een RI&E op? Je leert het in deze nascholing.

Leerdoel

Je heb inzicht in oplossingen op arbogebied.
Je beschikt over een ingevulde RI&E.

Inhoud

In de nascholing stel je, samen met een deskundige, een RI&E op voor jouw eigen praktijk. Het onderzoek kun je zelf online uitvoeren met de digitale RI&E van de SSFH. De digitale arbocatalogus biedt vervolgens inzicht in mogelijke oplossingen. Na afloop van de nascholing beschik je niet alleen over een kant-en-klare RI&E, maar ook over de benodigde kennis op arbogebied. 

De door de LHV ontwikkelde ‘RI&E Huisartsenpraktijk’ is overgenomen door de SSFH. De reden hiervan is één RI&E voor alle organisaties binnen de branche. De SSFH heeft het beheer overgenomen en beheert deze in samenhang met de Arbocatalogus Huisartsenzorg. De RI&E is compleet vernieuwd en dat heeft niet alleen invloed op de opmaak. Er zijn ook diverse opties bijgekomen. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere gebruikers aanmaken om van dezelfde RI&E gebruik te maken en maatregelverantwoordelijken aanwijzen. Daarnaast zijn er in de vragenlijst koppelingen die verwijzen naar de nieuwe arbocatalogus.

Voor het invullen van de RI&E verandert er voor jou als LHV lid niet veel, wanneer je ingelogd bent op de website van de LHV kun je in de bovenste balk 'applicaties' aanklikken en vervolgens kiezen voor RI&E. Je kan samen met je assistente deelnemen aan deze nascholing. Belangrijk is dat je een laptop en jouw inlogcode meeneemt!  

Praktische informatie

 • Voor wie

  Apothekersassistente, Doktersassistente, Hid(ha), Kwaliteitscoördinator, Kwaliteitsmedewerker, POH-GGZ, Praktijkhouder, Praktijkmanager, Praktijkondersteuner, Waarnemer

 • Accreditatie

  3 punten

 • Kosten

  Leden € 375,-

  Niet-leden € 499,-

 • Je bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Trainers

Bijzonderheden

Het genoemde nascholingsbedrag geldt voor 2 personen uit één praktijk. Deze nascholing is ook geaccrediteerd voor de doktersassistente. Bij inschrijving is het van belang het KABIZ-nummer bij de hand te houden.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Contact

Contact  
Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480048 of 06-86892006