Spring naar content
Starten & stoppen

Dit is een meerdaagse cursus

PROFclass Module 1: De eigen praktijk centraal

PROFclass, voor de ondernemende huisarts
Praktijkmanagement – Regievoeren - Ondernemen

Voelt u zich een prima huisarts, maar twijfelt u aan uw vaardigheden om de praktijk goed te managen? Bent u onlangs gestart met een praktijk, overweegt u op korte termijn een praktijkstart of heeft u managementtaken in de praktijk waar u werkt? PROFclass begeleidt u stap voor stap bij het leren managen van de praktijk en bij het opbouwen van een succesvolle huisartsenpraktijk. PROFclass is een post-specialistische opleiding, opgebouwd uit twee modules die samen of afzonderlijk gevolgd kunnen worden. In module 1 staat het managen en opbouwen van de praktijk centraal. In module 2 is het samenwerken in de wijk het leidende thema.

PROFclass sluit aan op de bekende LHV nascholingen Praktijkmanagement en Praktijkstart, die vooral gericht zijn op kennisoverdracht. PROFclass gaat een stap verder met het toepassen van verworven kennis in de praktijk. Actief aan de slag dus!

Leerdoel

 • de benodigde kennis en vaardigheden voor een succesvolle praktijkstart
 • een persoonlijke visie op de eigen praktijk
 • persoonlijk leiderschap om succesvol leiding te geven aan een praktijkteam
 • een ondernemingsplan voor de eigen praktijk

Inhoud

In PROFclass module 1 (4 onderwijsdagen) staat de praktijk centraal. U werkt in deze module aan uw ondernemingsplan. Aan het eind van de module heeft u een praktisch ondernemingsplan, uw 'spoorboekje' voor uw praktijk of bij uw praktijkstart. Naast een praktijkvisie, ondernemingsplan, jaarplannen en analyse van de praktijkpopulatie komen ook de praktijkorganisatie en kwaliteitsbeleid aan bod. U leert over medisch leiderschap in de praktijk, personeelsbeleid en de financiële en juridische kanten van praktijkstart en praktijkvoering (de inkomsten en uitgaven van een huisartsenpraktijk, jaarrekening, begroting en risicoanalyse en het calculeren van investeringen bij introductie nieuw zorgproduct). In module 1 wordt als leermiddel ook een serious game gespeeld, die samen ontwikkeld is met het NIVEL. Met deze game oefent u op basis van scenario's in een levensechte en uitdagende maar veilige leeromgeving in het strategisch management. U krijgt voorbereidingsopdrachten voor elke onderwijsdag en toepassingsopdrachten na afloop daarvan. Deze voorbereidings- en toepassingsopdrachten worden uitgevoerd in de praktijk. U kunt op deze manier de verworven kennis en vaardigheden direct toepassen.

Een oud deelnemer over de PROFclass module 1:

‘De PROFclass is inspirerend en motiverend. De opleiding biedt een mooie kans om je, samen met collega's, op een toegankelijke manier te verdiepen in de verschillende aspecten van het leidinggeven aan een huisartsenpraktijk. De PROFclass haalt de ondernemer in je naar boven!’

Praktische informatie

 • Voor wie

  Aankomend praktijkhouder, Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer

 • Accreditatie

  28 punten

 • Kosten

  Leden € 1390,-

  Niet-leden € 1890,-

 • U bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Programma

Onderwijsdag 1: Visie en praktijk           9.00 – 19.00 uur
Onderwijsdag 2: Financiën                    9.00 – 17.00 uur
Onderwijsdag 3: Personeelsbeleid        9.00 – 19.00 uur
Onderwijsdag 4: Kwaliteit en fiscaal      9.00 – 19.00 uur

Lees meer over PROFclass Module 2 (de modules zijn los van elkaar te volgen).

De WDH Midden Nederland heeft de PROFclass module 1 voor 2023 ingepland. Meer informatie vindt u op: 

https://www.wdhmn.nl/nascholingen/informatie/2388/profclass-module-1-2023

Trainers

Bijzonderheden

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480068.