Spring naar content
Vaardigheden en competenties

Ontspannen overtuigen

Als huisarts-bestuurder heb je te maken met veel partijen, die niet perse dezelfde belangen hebben als jij. Hoe blijf je dan overeind? Tijdens deze nascholing leer je ontspannen te overtuigen. Je leert hoe je kunt voorkomen dat je gesprekspartner de luiken dichtgooit, en hoe je zorgt dat jouw argumenten echt binnenkomen. Hierdoor krijgt je meer duurzame invloed op jouw omgeving. 

Ook als je geen huisarts-bestuurder bent is deze nascholing interessant omdat je als huisarts ook met veel dynamieken en belangen te maken hebt.

Waardering

"“Boven verwachting. Enorm goede sfeer en inhoudelijk erg nuttig!" “Praktische tips die je morgen kunt gebruiken.” “Wat een prettige trainer! Iris is leuk, ontwapenend en inhoudelijk sterk” “Beter dan verwacht, zeer ervaren docent met veel gevoel voor gespreksvaardigheid bij verschillende situaties/personen.” "

Jouw collega's geven deze cursus gemiddeld een

9.1

Leerdoel

Wat kan ik na deze training?

 • Ontspannen omgaan met tegengas.
 • Soepeler en met meer gewicht je punt maken.
 • Sneller doorzien wat een lastige situatie nodig heeft.
 • Overtuigen zonder dat het veel energie kost.
 • Beïnvloeden zonder te manipuleren.

Inhoud

Hoe maak je makkelijker jouw punt? Hoe blijf je effectief onder vuur? Hoe blijf je overeind als jij je persoonlijk aangevallen voelt? In deze nascholing leer je anderen op een ontspannen manier te overtuigen zonder te manipuleren. Je krijgt inzicht in de (vaak onbekende) valkuilen bij overtuigen, en je leert hoe ze te omzeilen. De nadruk ligt op authentieke communicatie, dus geen zalvende, geforceerde of ‘cursus’-taal waardoor de ander zich bespeeld kan voelen.

Naast inzicht in wat wel en niet werkt krijg je veel direct toepasbare technieken aangereikt om jouw impact te vergroten én dicht bij jezelf te blijven - en de ander ook nog aan boord te houden.

Deze scholing is ontwikkeld voor huisarts-bestuurders, maar biedt interessante vaardigheden voor alle huisartsen- ook in de spreekkamer of een huisartsenpraktijk heb je immers te maken met verschilllende doelgroepen en belangen. Dus schroom niet om je in te schrijven of een incompany nascholing aan te vragen.

Praktische informatie

 • Voor wie

  Aankomend praktijkhouder, Aios, Hid(ha), Huisarts-bestuurder, Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer

 • Accreditatie

  3 punten

  (BIG)
 • Kosten

  Leden € 399,-

  Aios € 195,-

  Niet-leden € 525,-

 • Je bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Programma

Het programma start met een mini-clinic over invloed en het brein. Je krijgt helder inzicht in hoe invloed werkt en waarom overtuigen vaak misgaat. Vervolgens krijg je praktische tips om jouw impact te vergroten. Daarnaast krijg je direct toepasbare technieken aangereikt om koninklijk te blijven onder vuur, en leer je anticiperen op bezwaren. Je leert de ander te overtuigen zonder dat jij jezelf daarbij verliest.

Aanmelden

Deze cursus wordt op de volgende data/locaties gehouden. Geef aan waarvoor je je wilt aanmelden.

Utrecht

Bekijk locatie

LHV Academiezaal

Mercatorlaan 1200, 3528 BL

Website

Do 7 november 2024

16:00 - 20:00

Trainers

Bijzonderheden

Ook op aanvraag: in company
Deze nascholing is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door jou gewenste locatie worden gegeven. Je bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld. Mocht het minimum aantal deelnemers niet kunnen worden bereikt, neem dan contact met ons op zodat wij met jou kunnen kijken naar een mogelijke oplossing. 

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Contact

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de LHV Academie via academie@lhv.nl of bel 085-0480048 / 06-86892006.