Spring naar content
Kwaliteit

EKC-verkorte basisopleiding

Normaal gesproken duurt de basisopleiding tot Erkend KwaliteitsConsulent (EKC) twee dagen. Aangezien meerdere onderwerpen van deze basiscursus al in de opleidingen van kaderartsen aan de orde zijn geweest, is er speciaal voor deze doelgroep een verkorte cursus EKC van één dag ontwikkeld. Hierin komen alle onderwerpen van de EKC-basisopleiding in verkorte versie aan de orde.

In samenwerking met het :          

 

Inhoud

De basisiopleding EKC is ontwikkeld mede op verzoek van de perifere nascholingsorganisaties. Het doel was om de opleiding en toetsing in kleine groepen, zoals FTO en toetsgroepen, te ondersteunen of daar waar nodig nieuw leven in te blazen. Aangetoond is dat deze vorm van nascholing een uitstekende methode is om kwaliteitsbeleid te implementeren in de huisartsenpraktijk. 

Opzet verkorte basisopleiding EKC

De volledige opleiding bestaat uit 1 dag waarin met afwisselende en inspirerende werkvormen diverse aspecten van de functie als EKC de revue passeren. Allereerst wordt ingegaan op de inventarisatie van de wensen en behoeften van jouw toetsgroepleden. Vervolgens krijg je uitleg over de taken en verantwoordelijkheden van een EKC. Je wordt hierbij op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en kwaliteitsbeleid; je maakt kennis met verschillende onderwijsvormen en gaat er direct praktisch mee aan de slag. Het motiveren van je eigen groep komt vervolgens aan bod en je werkt aan een verbeteringsplan voor je eigen praktijk. Na afloop ga je naar huis met veel nieuwe ideeën over nascholing in toetsgroepen.

Praktische informatie

 • Voor wie

  Huisartsopleiders, Kaderhuisartsen

 • Accreditatie

  7 punten

 • Kosten

  Leden € 325,-

  Niet-leden € 325,-

 • Je bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Programma

 • Mijn rol als EKC
 • Hoe kies ik mijn onderwerpen?
 • Inzicht in nieuwe onderwijsvormen en -methoden
 • Hoe motiveer ik mijn groep?
 • Hoe implementeer ik wat ik geleerd heb?

Aanmelden

Deze cursus wordt op de volgende data/locaties gehouden. Geef aan waarvoor je je wilt aanmelden.

Soesterberg

Bekijk locatie

Kontakt der Kontinenten

Amersfoortsestraat 20, 3769 AS

Website

Do 10 oktober 2024

10:00 - 18:00

Bijzonderheden

Het volgen van de cursus geeft recht op inschrijving in het register ‘Erkend Kwaliteits Consulent’ van het CHBB als huisarts met een bijzondere bekwaamheid.

Algemene voorwaarden LHV Academie 
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Contact

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480068 of 06-55567969 of 06-55567969.