Spring naar content
LHV Bestuursacademie

Effectief vergaderen (op aanvraag)

Eindeloos vergaderen, geen besluiten nemen, dominante collega’s, geen structuur, agendapunten “erdoorheen jagen”: veelgehoorde problemen bij groepen die regelmatig met elkaar vergaderen. Deze workshop biedt je tips om efficiënt vergaderen voor eens en altijd door te voeren in jouw team, of in een ander samenwerkingsverband.

De trainer kan ook aansluiten bij een werkelijke vergadering van een bestuur waarbij de trainer direct persoonlijke feedback geeft.

Zodra een nieuwe datum bekend is, wordt de planning op deze webpagina vermeld. Wil je op de hoogte gebracht worden zodra de datum bekend is? Mail ons op academie@lhv.nl.

Leerdoel

  • Voorbereiding en structuur van de vergadering
  • Bewustworden van de verschillende vergadertypen
  • Taakleider en Procesbegeleider
  • Besluiten nemen en/of informatie deling
  • Boven- en onderstroom
  • Structuur & technieken voor effectief vergaderen

Inhoud

Deze cursus zet jouw rol als vergaderaar weer op scherp. Je krijgt feedback op je eigen vergadergewoontes en oefent met vergadertechnieken. Je gebruikt de groep om de vaardigheden op het gebied van besluiten nemen, overtuigend argumenteren, structureren, inspireren en informeren aan te scherpen. Efficiënt vergaderen is makkelijk te leren.

Vergaderingen simuleren wordt afgewisseld met eigen casuistiek. Na afloop beschik je over concrete handvatten om vergaderingen soepel en snel te laten verlopen.

Deze scholing is primair ontwikkeld voor huisarts-bestuurders maar biedt ook interessante vaardigheden voor alle huisartsen. Dus schroom niet om je in te schrijven of een incompany training aan te vragen.

Praktische informatie

  • Voor wie

    Hid(ha), Praktijkhouder, Toekomstig huisarts-bestuurder, Waarnemer

Programma

Na een korte check in ga je aan de slag met effectief vergaderen. We simuleren een vergadering waarin voorbereiding, structuur, rolverdeling en effectieve communicatie aan bod komen. We staan stil bij de functie van het overleg: informatie verstrekken en/of besluiten nemen. Hoe neemt men besluiten op een democratische manier? Hoe houdt men de juiste energie vast? Wie vervult welke rol in een vergadering? Wat betekent boven – en onderstroom in een vergadering? Gedurende de middag oefenen de deelnemers in een drietal simulaties vergadertechnieken en krijgen zij antwoorden op hun eigen vragen. 

Trainers

Bijzonderheden

Deze nascholing kan op aanvraag op een door jou gewenste locatie worden gegeven. Je bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 6 en maximaal 12 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Algemene voorwaarden LHV Academie 

Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Contact

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de LHV Academie via academie@lhv.nl of bel 085-0480170 / 06-86892569.