Spring naar content

E-learning huiselijk geweld en kindermishandeling: Werken met de meldcode

Nageschoolde artsen ondernemen vaker actie wanneer een kind in de problemen zit. Augeo, dé online academie over het thema kindermishandeling en huiselijk geweld voor professionals die met kinderen en ouders werken, ontwikkelde samen met LHV en InEen een geaccrediteerde e-learning voor het werken met de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld.

‘Werken met de meldcode’ Via deze link tref je alle informatie en een demo aan van de nascholing.

Inhoud

Deze cursus is ontwikkeld voor huisartsen op de huisartsenpost of in de huisartsenpraktijk. De cursus gaat over het signaleren van en handelen bij vermoedens van verschillende vormen van huiselijk geweld: kindermishandeling, partnergeweld en ouderenmishandeling. De KNMG meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is daarbij leidraad. Ook leer je over de verplichte kindcheck. De cursus bevat 2 opfrismomenten die je een half jaar en een jaar na het afronden van de cursus automatisch per mail krijgt toegestuurd.

Aanvullende cursussen

Verder biedt Augeo academy korte e-colleges aan op specifieke thema's, waaronder "Communiceren over geweld" om kennis te verdiepen. Daarnaast is de online cursus Huwelijksdwang ontwikkeld. Professionals zoals huisartsen die op de hoogte zijn van deze problematiek, kunnen tijdig signaleren en deze jonge meiden en vrouwen hulp bieden of doorverwijzen naar de juiste instanties. 

Ook voor uw doktersassistenten heeft Augeo academy een vergelijkbare cursus. Die is toegespitst op de taken die de assistente heeft in met name het oppikken van signaleren en bespreken met huisartsen.

Praktische informatie

 • Voor wie

  Aios, Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer

 • Accreditatie

  1 punten

 • Kosten

  Leden € 30,-

  Niet-leden € 61,-

 • Je bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Bijzonderheden

Contact en algemene voorwaarden

De cursus wordt via de LHV Academie aangeboden door de Augeo academy. Ook kun je contact opnemen via relatiebeheer@augeo.nl of 0343 53 60 50. Deze cursus wordt aangeboden vanuit de leeromgeving van Augeo academy. Daarom zijn de Algemene voorwaarden van Augeo Academy van toepassing.