Spring naar content
Personeel

Wendbaarheid

Wendbaarheid is essentieel in een snel en onvoorspelbaar veranderende wereld. De ervaring leert dat het best lastig is om op een praktische en resultaatgerichte manier met wendbaarheid aan de slag te gaan. In deze nascholing bieden we inspiratie en handvatten hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw praktijk en team in de basis soepeler wordt waardoor je makkelijker mee kunt bewegen als omstandigheden veranderen.

Leerdoel

 • Je weet wat het begrip wendbaarheid inhoud
 • Je weet wat de aangrijpingspunten voor wendbaarheid zijn binnen jouw praktijk. De wendbaarheidsscan heeft jou hierbij geholpen
 • Je weet waar je de meeste wendbaarheidswinst kan behalen
 • Je heeft een actieplan opgesteld waarin de stappen tot wendbaarheid staan
 • Je weet hoe je anderen betrekt en hoe je samen tot acties komt

Inhoud

De nascholing begint met het containerbegrip wendbaarheid concreet en behapbaar maken. Je maakt kennis met het wendbaarheidswiel en de vier dimensies van wendbaarheid:

-      Strategische wendbaarheid

-      Wendbare mensen en teams

-      Wendbaar organiseren

-      Wendbaar (zelf)leiderschap

Aan de hand van de online wendbaarheidsscan van Moon breng je de belangrijkste aangrijpingspunten voor wenbaarheid voor jouw eigen praktijk in kaart: waar zit het precies ‘te vast’ en waar kan je de meeste wendbaarheidswinst halen?

We nemen je mee in een aantal oplossingsrichtingen als inspiratie hoe je wendbaarheid kunt vergroten in de praktijk. En nodigen je daarna uit met elkaar na te denken welke interventies helpen om dit vlot te trekken voor jouw eigen praktijk. Tot slot maakt je een actieplan: welke stappen ga ik zetten, waar ga ik mee beginnen na vandaag? En hoe betrek ik anderen?

Praktische informatie

 • Voor wie

  Aios, Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer

 • Accreditatie

  7 punten

  (BIG)
 • Kosten

  Leden € 499,-

  Aios € 250,-

  Niet-leden € 675,-

 • Je bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Programma

In de nascholing gaan we met de volgende punten aan de slag:

-      Wat is wendbaarheid?

-      Wat is de urgentie voor wendbaarheid in uw praktijk?

-      Met de Wendbaarheidsscan aan de slag: waar staat jouw praktijk momenteel? Waar ben je al wendbaar? Waar liggen de grootste kansen en is het het meest noodzakelijk om meer wendbaar te worden?

-      Welke van de oplossingsrichtingen en interventies zijn interessant?

-      Hoe kun je hiermee aan de slag: actieplan

-      Werkatelier Wendbaarheid: hoe kan jij dit verder brengen in de praktijk? Hoe betrek je anderen en voer je een gerichte dialoog en kom je samen tot acties?

Deelnemers ontvangen het HOE boek voor Wendbaarheid en toegang tot de online toolbox voor wendbaarheid waardoor je ook na de nascholing de benodigde handvatten hebt om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het soepeler en wendbaar maken van jouw team en praktijk.

Trainers