Spring naar content

Vaardighedendag 4 juli 2024

De LHV Academie organiseert op donderdag 4 juli van 09:00 - 17:00 uur met 6 punten geaccrediteerde Vaardighedendag in Schola Medica - gebouw 't Hart in Utrecht.

In totaal bestaat het programma uit 6 uur oefenen (3 uur in de ochtend en 3 uur in de middag). De Vaardighedendag is een medisch-inhoudelijke nascholingsdag voor alle huisartsen waarbij 4 skills van elk 1,5 uur geoefend kunnen worden. De inhoud van deze dag bepaal je zelf. Welke skills wil je opfrissen en oefenen? Stel jouw programma samen aan de hand van de interessante workshops. Wordt in één dag een nog vaardiger huisarts! 

 

Praktische informatie

 • Locatie

  Orteliuslaan 750
  3528 BB Utrecht
  http://www.scholamedica.nl/contact/contactgegevens

 • Voor wie

  Aios, Apotheekhoudend huisarts, Hid(ha), Kaderhuisartsen, Praktijkhouder, Waarnemer

 • Accreditatie

  6 punten

 • Kosten

  Leden € 325,-

  Aios € 185,-

  Niet-leden € 435,-

 • Je bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Programma

08:30 - 09:00 uur: inloop
09:00 - 09:15 uur: opening
09:15 - 10:45 uur: 1e workshopronde
10:45 - 11:00 uur: pauze
11:00 - 12:30 uur: 2e workshopronde
12:30 - 13:30 uur: lunch
13:30 - 15:00 uur: 3e workshopronde
15:00 - 15:15 uur: pauze
15:15 - 16:45 uur: 4e workshopronde
16:45 uur: borrel

Aanmelden voor dit evenement

Vol

Workshop:
Ascitespunctie en nasale medicatie

Ascitespunctie: kan in de terminale fase verlichting geven. Als je nog nooit in een buik hebt geprikt kan dat eng zijn. Dit leidt tot misschien te vermijden vervoer naar het ziekenhuis of uitstelgedrag waardoor de ANW ermee zit. Nasale medicatie: kan een alternatief zijn voor rectale toedieneng (rectiole, zetpil) door de omgeving of voor I.v. toediening als het de dokter niet lukt (pijnstilling). Kinderartsen schrijven nasale midazolam voor, huisartsen vaak nog stesolid rectioles.

Workshop:
Carrousel anticonceptie

Indicatie leren stellen voor een Mirena, Kyleena, T-safe en implanon en het uitvoeren van een insertie en de verwijdering hiervan.

Workshop:
Dermatoscopie

Systematische dermatoscopische beoordeling van moedervlekken volgens de ABCD methode.

Workshop:
ECG's

Het leren interpreteren van de meest voorkomende stoornissen die zichtbaar zijn in het ECG en specifieke aandachtspunten voor de huisarts bij de interpretatie van ECG’s.

Workshop:
Hechttechnieken en shaven

Uitleg over verschillende hechttechnieken en de mogelijkheid deze te oefenen. Indicatie voor shave excisie benoemen en shave excisie uitvoeren.

Workshop:
Injectietechnieken hand/pols

Uitleg over de techniek en indicatie van de hand/pols injecties (CTS, trigger finger en tendinitis van quervain injecties). Tevens de mogelijkheid om deze te oefenen.

Workshop:
Injectietechnieken schouder/knie

Indicaties stellen voor en het uitvoeren van een intra-articulaire injectie in schouder en knie.

Workshop:
Injectietechnieken voet/enkel/hand/pols

Uitleg over de techniek en indicatie voor injecties in voet/enkel, hand/pols geven en het leren uitvoeren van de injecties.

Workshop:
Kinderorthopedie

Het kunnen differentiëren tussen wat normaal is en afwijkend in de lichamelijke ontwikkeling van een kind (orthopedisch gezien). En het kunnen inzetten van een behandelplan.

Workshop:
KNO onderzoek

Het onderzoeken van keel, neus en oren gebeurt in de huisartsenpraktijk aan de lopende band. Tijdens deze workshop worden de handelingen voorgedaan en geoefend en worden de “fijne kneepjes” van dit mooie onderzoek nog eens doorgenomen. Daarnaast komen enkele vaak en minder vaak voorkomende bevindingen bij het KNO onderzoek aan bod.

Workshop:
Oogheelkunde

Diagnostiek en behandeling van oogheelkundige problemen in de huisartsenpraktijk waarin het rode oog centraal staat. Er wordt ingegaan op anatomie van het oog, differentiaaldiagnose, onderzoek en behandeling door huisartsen met tevens het practicum: onderzoek en behandeling van een oculair corpus alienum (neem ook uw oftalmoscoop mee indien u daar mee wilt leren spiegelen!).

Workshop:
Urogynaecologie

Het leren herkennen van prolaps bij incontinentie klachten. Het uitvoeren van onderzoek en tevens het leren inbrengen en verwijderen van een pessarium.

Bijzonderheden

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Contact

Contact 
Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel naar Dinja Uittenbogaard via telefoonnummer 085-0480031 of 06-41391579.