Spring naar content
Vaardigheden en competenties

Storytelling in de praktijk

Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen het hoofd, maar ook het hart van jouw publiek raakt? Ontdek hoe een passend en boeiend verhaal je kan helpen om een zakelijke boodschap over te brengen. In de nascholing Storytelling leer je hoe je een verhaal vertelt en ga je naar huis met een ‘story’ die je direct in de praktijk kunt gebruiken.

Maar hoe kom je tot een verhaal dat jouw boodschap ondersteunt, dat authentiek overkomt en dat niet de indruk maakt van een ‘trucje’? In deze nascholing krijg je de gereedschappen. Jouw publiek onthoudt een illustratief, krachtig verhaal beter dan een abstracte uiteenzetting.  

Deze nascholing is voor iedereen die storytelling effectief wil inzetten, met name in zakelijke situaties. Hoe zorg je ervoor niet alleen het hoofd maar ook het hart van je toehoorders te raken? Hoe breng je jouw boodschap op een authentieke en overtuigende manier? Op basis van een beknopte, schriftelijke intake zorgt de trainer voor maatwerk voor de deelnemers. Je ervaart dat het vertellen van een passend en boeiend verhaal een mooie manier is om een zakelijke boodschap over te brengen. 

Leerdoel

 • Je weet waarom storytelling een effectieve manier is om uw boodschap over te brengen.
 • Je bent in staat op authentieke wijze storytelling toe te passen en je hebt na de workshop een ‘story’ als concreet resultaat.
 • Je hebt in oefeningen ervaren wat jouw kracht is in het vertellen van een verhaal en heeft concrete adviezen gekregen om nog meer impact te hebben. Wat past wel en niet bij jouw stijl?
 • Je hebt ideeën om storytelling zinvol in te zetten als aanvulling op een inhoudelijke presentatie of een zakelijk gesprek.
 • Door te oefenen heb je ook bij de andere deelnemers ideeën opgedaan.

Inhoud

Voor de workshop kies je een praktijksituatie, waarin je een boodschap wil brengen. Wil je een bijdrage leveren aan een gesprek, een presentatie houden, mensen van een standpunt overtuigen, of in een (verander-)project de leiding nemen? Wat is jouw boodschap en wat zijn jouw argumenten? Welke reacties kun je verwachten? En kan storytelling in deze situatie daadwerkelijk extra effect hebben, bovenop de ‘klassieke’ manieren van informatie overbrengen en overtuigen?

In de loop van de dag werk je aan een concrete ‘story’, die je in de praktijk kunt gebruiken. Ieder krijgt na het oefenen persoonlijke tips voor het verhaal en voor de wijze van vertellen.

Praktische informatie

 • Voor wie

  Aankomend praktijkhouder, Aios, Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer

 • Accreditatie

  6 punten

 • Kosten

  Leden € 510,-

  Aios € 199,-

  Niet-leden € 615,-

 • Je bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Programma

De trainer maakt op basis van de wensen van de deelnemers ter plekke maatwerk. De aanpak is interactief. Je krijgt beknopte stukjes toepasbare theorie, die je telkens direct toepast in oefeningen. Daardoor leer je ook van elkaar. Op basis van de oefeningen gaat de trainer à la carte dieper in op wat de deelnemers interesseert. Er is gelegenheid vragen te stellen en best practices te delen. Er wordt hard gewerkt en – zoals het hoort bij storytelling – ook gelachen. Onderwerpen:

 • Succesfactoren en valkuilen
 • De essentie van uw boodschap: wat wil je met een verhaal benadrukken?
 • De structuur van een goed verhaal, bijvoorbeeld de ‘opbouw in drie acten’, wendingen en verrassingen
 • Belevend vertellen: zorgen dat jouw publiek ‘in het verhaal stapt’, hanteren spanningsboog en ‘pointe’
 • Jouw houding, je stem, spreektempo en luidheid, pauzes en contact met het publiek
 • Jouw PowerPoint als assistent

Tijdsindeling
14.00 - 17.30 Storytelling deel 1
17.30 - 18.15 uur Pauze met maaltijd
18.15 - 21.00 uur Storytelling deel 2

Trainers

Bijzonderheden

Ook op aanvraag: in company
Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door jou gewenste locatie worden gegeven. Je bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld. Mocht het minimum aantal deelnemers niet kunnen worden bereikt, neem dan contact met ons op zodat wij met je kunnen kijken naar een mogelijke oplossing. 

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Contact

Contact 
Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480170 of 06-86892569.