Spring naar content
Personeel

Preventiesessie voor werknemers

Samen ziekteverzuim voorkomen: preventiesessies voor werknemers
Met een hoog ziekteverzuim, lange wachtlijsten en een tekort aan personeel in huisartsenpraktijken, is het een uitdaging om je werknemers gezond aan het werk te houden. Wij willen je hierin graag ondersteunen. We bieden daarom, in samenwerking met Nationale-Nederlanden, HCS en Zorg van de Zaak, preventiesessie aan voor jouw werknemers. Met een maximum van drie preventiesessies per huisartsenpraktijk.

Op maat voor huisartsenpraktijken
De persoonlijke preventiesessie helpen bij het voorkomen van ziekteverzuim. Met daarin extra aandacht voor de belangrijkste verzuimoorzaken binnen huisartsenpraktijken.  

Onder de aandacht brengen en aanmelden
Om jouw werknemers op de hoogte te brengen van deze persoonlijke preventiesessie, kun je deze flyer gebruiken. Deze kun je bijvoorbeeld delen via een interne nieuwsbrief of uitgeprint neerleggen in je praktijk. Op de flyer staat een QR-code waarmee de  werknemer (max 3 personen per praktijk) zich anoniem kan aanmelden voor een persoonlijke preventiesessie: bekijk de flyer voor meer informatie en aanmelden 

Aanmelden
Direct aanmelden kan via deze link

Inhoud

 HCS - Grip op werkdruk

Van alleen hard werken ervaar je misschien geen werkdruk, maar als je er geen grip meer op hebt wel! Meer grip krijgen op werkdruk lijkt in de maatschappij waarin we leven soms een onmogelijk opgave: iedereen heeft het druk en afleiding ligt op de loer. Hoe kunnen jouw medewerkers beter omgaan met stoorzenders die het werk onderbreken? Hoe houden zij hun energieniveau op peil? En hoe kunnen zij effectief werken zonder te moeten haasten?

Om met plezier en voldoening te blijven werken, is het van belang dat medewerkers contact houden met elkaar, bewust stilstaan bij wat zij bereiken en genoeg luchtige momenten tussendoor hebben. Dit zorgt voor een goede balans, motivatie en werkconditie. Tijdens deze workshop gaan we hier uitgebreid op in. Ook komt het opladen van de batterij werkplezier aan bod.

Wat levert het je op?

✓ Inzicht in stressbronnen en energiegevers in het werk
✓ Inzichten die je kunt gebruiken voor je eigen werk-privé balans
✓ Concrete inzichten en praktische handvatten
✓ En een eigen plan met realistische doelen
✓ Meer grip en voldoening


Zorg van de Zaak – Mentale check-up
Mentale APK voor werknemers om uitval te voorkomen

Een goede werk-privébalans is belangrijk voor al jouw werknemers. Dat is soms best een uitdaging met veel werkzaamheden, een druk privéleven en snelle veranderingen in de samenleving. Denk jij dat de werk-privébalans van werknemers beter kan? Dan kan de mentale check-up van Zorg van de Zaak helpen.

Een mentale check-up maakt inzichtelijk hoe een werknemer ervoor staat, geeft praktische handvatten en kan uitval voorkomen. Vanuit een digitale stresstest en ingevulde vervolgvragenlijst gaat een werknemer hierover in gesprek. De werknemer krijgt praktische tips om de werk-privébalans te verbeteren en kan hier meteen mee aan de slag.

Praktische informatie

  • Voor wie

    Doktersassistente, Praktijkmanager

  • Kosten

    Leden € 0,-

  • Dit evenement is alleen toegankelijk voor leden. Log in om je aan te melden.

Bijzonderheden

Deze preventiesessies word je aangeboden door Nationale Nederlanden in samenwerking met HCS, Zorg van de Zaak en de LHV.

NN  

Contact

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of met Yvette Haasbroek via 06 - 46 33 23 57.