Spring naar content

E-Learning: Van digi-aardig naar digivaardig

Per juli ’20 kunnen patiënten online hun medische gegevens inkijken. Online inzage is mogelijk voor alle patiënten in Nederland. En brengt veel voordelen met zich mee. Het kan zorgen voor meer gelijkwaardigheid tussen jou en jouw patiënten. Je hebt allebei dezelfde informatie en kan daarover met elkaar het gesprek aangaan. De afgelopen jaren is er een hoop gebeurd op het gebied van digitalisering in de zorg. Heb je alle ontwikkelingen kunnen bijhouden?

Er wordt een beroep gedaan op jouw eigen digitale vaardigheden, ook rondom online inzage in de patiëntendossiers

Inhoud

Hoe vaardig ben je op het gebied van online inzage? Deze e-learning geeft je meer informatie over digitale vaardigheden. Het biedt praktische tips om jou of jouw collega verder te helpen en te ontwikkelen. Met behulp van een vaardigheidstest helpen we je in kaart te brengen waar je nu staat. Vervolgens bepaal je zelf welke onderdelen je uit de toolbox wil benutten om jouw vaardigheden te ontwikkelen.

De e-learning (+/- 15 min.) laat eerst korte videofragmenten uit de praktijk zien. Hoe gaan andere zorgverleners om met hun eigen digitale vaardigheden?

 

Praktische informatie

  • Voor wie

    Aankomend praktijkhouder, Aios, Apotheekhoudend huisarts, Hid(ha), Praktijkhouder, Praktijkmanager, Waarnemer

  • Kosten

    Leden € 0,-

  • Dit evenement is alleen toegankelijk voor leden. Log in om je aan te melden.

Bijzonderheden

Goede voorlichting aan jouw patiënten is erg belangrijk. Op de website van OPEN vind je teksten en hulpmiddelen om patiënten over online inzage te informeren. Zoals voorbeeldbrieven, flyers, een filmpje voor de wachtkamerschermen en teksten voor de praktijkwebsite.

Contact

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480170 / 06-86892569.