Spring naar content

Webinar COVID-19

Het RIVM, de LHV en het NHG faciliteren samen met MedischeScholing.nl opnieuw een landelijke live-uitzending voor alle zorgprofessionals. De afgelopen 14 webinars namen er gemiddeld 18.000 collega's deel per scholing. Deze uitzending zal gaan over nieuwe antivirale medicatie, thuisbehandeling en de laatste inzichten over de OMikronvariant.

Aanmelden

Inhoud

Werk jij in de zorg? Schrijf jezelf dan gratis in. De uitzending is geaccrediteerd. Je kan na inschrijving ook alvast een vraag stellen of reageren op vragen van collega's. We zullen de inhoud zoveel mogelijk afstemmen op de vragen die leven in het werkveld.

Luistert u het webinar liever terug als podcast? 

De audio van het webinar komt een dag later gratis beschikbaar op de app Medicast. Je kan de app gratis downloaden voor Android of iOS en inloggen met jouw MedischeScholing account. Je hebt de uitnodigingscode MEDICAST22 nodig. De podcast is niet geaccrediteerd.

Anti-virale medicatie
Welke antivirale medicatie tegen COVID-19 komt er op de markt en wat kunnen we hiervan verwachten in de behandeling vanuit de eerste- en tweedelijnszorg? Welke studies lopen op dit moment en wat is het verwachte ‘Number Needed to Treat’ in relatie tot de kosten? We proberen je tijdens dit item op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen zodat jij beter voorbereid bent op vragen van patiënten tijdens het spreekuur.


Thuisbehandeling
Er moet gekeken worden naar oplossingen op de lange termijn om de druk op ziekenhuizen te verlagen en reguliere zorg doorgang te laten vinden. Thuisbehandeling is daar één van. Wat zijn de mogelijkheden van thuisbehandeling bij COVID-19 t.a.v. herstelzorg? Onder welke omstandigheden is het mogelijk om mensen eerder naar huis te sturen en welke invloed heeft dit op het herstel? We bespreken een voorbeeld van hoe de eerste- en tweedelijns zorgprofessionals als één team samenwerken rondom de thuisbehandeling van COVID-19.

 

COVID-19 omikronvariant

Met meer dan 200.000 positieve testuitslagen in een week, telden de maanden november en december het hoogste aantal positieve tests sinds het begin van de pandemie. Wat kunnen we van de omikronvariant verwachten? De virologie, epidemiologie, symptomatologie, behandeling en eventuele orgaan- en lange termijnschade worden aan de hand van de laatste studies besproken. Verloopt het genezingsproces vergelijkbaar met andere varianten, zijn patiënten meer zuurstofbehoeftig en is er orgaanschade? Het webinar is zoals je gewend bent praktijkgericht zodat jij nadien op de hoogte bent voor veelvoorkomende vragen die je kunt verwachten in de spreekkamer.  

Praktische informatie

 • Voor wie

  Aios, Hid(ha), Praktijkhouder, Waarnemer

 • Kosten

  Leden € 0,-

  Aios € 0,-

  Niet-leden € 0,-

 • Je bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Programma

Sprekers

 

 

Patrick Bindels


Hoogleraar Huisartsgeneeskunde, Erasmus MC

 

 

Joost Wiersinga

 

Hoogleraar infectiologie, Amsterdam UMC

 

 

Chantal Reusken

 

Viroloog RIVM

 

 

Marjan van Apeldoorn

 

Internist-infectioloog, Jeroen Bosch ziekenhuis

 

 

Eric van Rijswijk

 

Huisarts in den Dungen

 

Bijzonderheden

Kijk live mee of later terug on demand
Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, LHV en NHG is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over COVID-19 bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten om voorlopig vervolg aan de webinars te geven.

Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt via corona.medischescholing.nl.

Met behulp van uw BIG-nummer registreer jij je bij MedischeScholing.nl. Heb je geen BIG-nummer maar ben jij wel zorgverlener? Vul dan bij jouw aanmelding via MedischeScholing.nl jouw functie en registratienummer in om toegang te krijgen.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480068.