Spring naar content
De Startende Huisarts

Wagro-café Drenthe

“Het moet anders met de ANW-diensten!” Dit is een uitspraak die we het laatste jaar vaak horen binnen de huisartsenzorg. Binnen het IZA zijn recent nieuwe ANW-tarieven aangekondigd. Hoe gaan we komend jaar dit binnen regio Drenthe vormgeven? Welke rol hebben waarnemers/HIDHA’s hierin? Is het concept vrij roosteren hierin de oplossing?
Kom, en laat je stem horen!

Inhoud

Deze avond is bedoeld voor elke waarnemer/Hidha die ANW-diensten uitvoert in de regio Drenthe. We staan aan de vooravond van een transformatie binnen de ANW zorg. Om in  aanmerking te komen voor de nieuwe ANW-tarieven die aangekondigd zijn in het IZA-akkoord moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Één van de voorwaarden is het evenredig verdelen van diensten onder praktijkhouders en waarnemers. Regionaal mag hier een eigen invulling aan gegeven worden. Jan Schaart, bestuurder van Dokter Drenthe, zal ons meenemen in de ontwikkelingen binnen Dokter Drenthe. 

In den lande wordt gesproken over het concept ‘vrij roosteren’. Ook Dokter Drenthe heeft zich hierin laten informeren. Maar wat houdt dit in? Wat voor gevolgen heeft dit voor jou? Is er dan nog marktwerking? Hoe zie jij de ANW-zorg in Drenthe? Kasper Maltha zal ons het concept van ‘vrij roosteren’ met al zijn varianten uitleggen.

Daarnaast zullen we nog kort de aandacht richten op de LHV-waarneemapp. Zeer binnenkort zal Dokter Drenthe in samenwerking met Wagro Drenthe deze app lanceren als platform waarop de diensten en dagwaarnemingen door praktijkhouders en waarnemers/Hidha’s kunnen aanbieden. Deze app is zo geïntegreerd dat het direct gekoppeld is aan Intershift. Hiermee willen we voorkomen dat er vele kanalen zijn waarop diensten aangeboden kan worden.

Natuurlijk is er veel tijd voor vragen en discussie, want we willen graag je stem horen!!

Er is nog geen besluit genomen hoe we dit binnen regio Drenthe gaan vormgeven en daarom is jouw aanwezigheid en mening deze avond zeer welkom en bijdragend.

Praktische informatie

 • Voor wie

  Aios, Hid(ha), Waarnemer

 • Accreditatie

  2 punten

 • Kosten

  Leden € 0,-

  Aios € 0,-

  Niet-leden € 10,-

 • U bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Programma

19:30u Welkom en voorstellen gastsprekers door de Wagro Drenthe onder het genot van een kop koffie/thee met daarnaast een korte intro op dit onderwerp.

19:45u Wat is de toekomst van de ANW-zorg in de regio Drenthe? Gastspreker Jan Schaart, lid raad van bestuur Dokter Drenthe, zal zijn ideeën met ons delen.

20:15u Het concept vrij roosteren, is dit de oplossing? Gastspreker Kasper Maltha, huisarts, zal ons uitleggen wat dit concept inhoudt en welke varianten hier op los gelaten kan worden.

20.45u LHV-waarneemapp introduceren. Kasper Maltha, mede-oprichter van de Waarneemapp, zal het kort en bondig uitleggen zodat elke huisarts dit kan gebruiken.

21:00u Tijd voor vragen en discussie over de ANW-zorg. Laat je stem horen!

Bijzonderheden

Sprekers: 

Jan Schaart, lid raad van bestuur Dokter Drenthe; in zijn portefeuille ANW-zorg.

Kasper Maltha, huisarts, medeoprichter Waarneemapp en MedischeScholing.nl. Mede-initiatiefnemer Huisarts van de Toekomst.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met academie@lhv.nl of bel 085-0480068.