Spring naar content
Personeel

Nooit meer doen alsof

Een nieuwe kijk op duurzame inzetbaarheid

Het valt niet mee om in deze tijd huisarts te zijn. De werkdruk is torenhoog, te vaak deal je met agressiviteit en nadenken hoe je nu eigenlijk zélf je loopbaan zou willen ontwikkelen is onder die druk extra lastig. Kortom, duurzame inzetbaarheid van huisartsen staat onder druk. Wat kunnen huisartsen zelf doen om het tij te keren?

Leerdoel

 • Je kwetsbaar durven opstellen, dit is de basis van duurzame inzetbaarheid
 • Authenticiteit leidt tot meer werkenergie en betere resultaten
 • Praktische handvatten om duurzame inzetbaarheid bij jezelf en bij anderen te stimuleren

Inhoud

Aukje Nauta is psycholoog, schrijver en spreker. Haar jongste boek is getiteld ‘Nooit meer doen alsof’. Eerder schreef ze managementboeken als Tango op de werkvloer en Anders Werken. Ze is veelgevraagd expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Aan de Universiteit Leiden is ze bijzonder hoogleraar. Tot 2022 was ze partner van Factor Vijf Organisatieontwikkeling. Werkte bij TNO en Randstad en was vier jaar lang kroonlid van de SER.

Deze lezing is een mix van wetenschappelijk onderzoek, pijnlijk herkenbare voorbeelden op en buiten de werkvloer, persoonlijke onthullingen en kleine opdrachten. Er worden concrete tips gedeeld over wat huisartsen in de (besturing van hun) praktijk anders kunnen doen waardoor ze voortaan ‘huppelend’ naar hun werk gaan.

Ook wordt er ingegaan over het belang van een open cultuur waarin iedereen zich uitspreekt over wat anders zou moeten. Maar ook over wat men zelf in het beroep van huisarts lastig vindt en waarvoor men zich misschien wel schaamt. Zodat niemand de schone schijn hoeft op te houden en doet alsof het allemaal prima is vol te houden en u samen naar oplossingen kunt zoeken ter versterking van eigen en andermans duurzame inzetbaarheid.

Praktische informatie

 • Voor wie

  Aios, Doktersassistente, Hid(ha), Praktijkhouder, Praktijkmanager, Waarnemer

 • Accreditatie

  2 punten

 • Kosten

  Leden € 0,-

  Niet-leden € 60,-

 • U bent niet ingelogd. Log in om gebruik te maken van de Ledenprijs.

Programma

17:30 - 18:00 uur: inloop met soep en broodje
18:00 - 19:30 uur: lezing
19:30 - 20:00 uur: afsluiting incl. borrel

Trainers

Bijzonderheden

Deze interactieve lezing wordt in samenwerking met Nationale Nederlanden georganiseerd.

NN


Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of met Yvette Haasbroek via 06 - 46 33 23 57.